Share

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010


ΒΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΣ-


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία είχε η πρώτη δημόσια εκδήλωση του ΒΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, την Τετάρτη 24η Νοεμβρίου ε.ε., στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής.
Τόσο ο κύριος ομιλητής κ. Παναγιώτης Γεννηματάς όσο και οι εκπρόσωποι κομμάτων & φορέων περιέγραψαν με αδρά χρώματα την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, μια κρίση η οποία αν και έχει προφανείς & άμεσες επιπτώσεις στο οικονομικό πεδίο, είναι στην πραγματικότητα πολύπλευρη, έχει τα αίτια της στη δομή & συγκρότηση του συνόλου του πολιτικού συστήματος και επηρεάζει όλα τα πεδία κοινωνικής δράσεως & συμπεριφοράς.
Εντός του πλαισίου αυτού, κατέστη απολύτως σαφές από όλους του ομιλητές, η ανάγκη αλλαγής του πολιτικού συστήματος, μιας ριζοσπαστικής πολιτικής μεταρρυθμίσεως, μέσω της διαδικασίας συγκλήσεως Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως με σκοπό την ψήφιση νέου συντάγματος.  Μάλιστα, ο τελευταίος ομιλητής, ο πρόεδρος των ΔΗΜΟΚΡΑTΙΚΩΝ κ. Θεόδωρος Πολυζωίδης, ανέπτυξε με αρκετές λεπτομέρειες τη σχετική πρόταση του κόμματό τους για την εγκαθίδρυση νέου πολιτειακού συστήματος Προεδρικής Δημοκρατίας, ως του πλέον ισορροπημένου μοντέλου, το οποίο ενσωματώνει σε μεγάλο βαθμό την αρχή της πλήρους διακρίσεως των εξουσιών.  
Στα ιστολόγια του ΒΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έχουν αναρτηθεί τα κύρια σημεία των ομιλιών ενώ, από τη Δευτέρα 6η τρέχοντος, θα αναρτηθεί και ολόκληρη η μαγνητοσκοπημένη εκδήλωση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου